+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske nogometašice do 17 let so v soboto gostovale v Trbovljah in kljub prevladi na igrišču iztržile zgolj točko (1:1).

Mlade Ajdovke so večji del tekme nadzorovale dogajanje na igrišču, a bile kljub temu v svojih napadih premalo konkretne in odločne. Na drugi strani so gostiteljice s čvrsto obrambno formacijo uspešno zaustavljale napade Hčera burje, v drugem polčasu pa izkoristile tudi enega svojih sicer redkih protinapadov in celo povedle. Ajdovke je v igro s prekrasno izvedenim prostim udarcem vrnila kapetanka Nami Tanjić, rezultat pa se kljub neprestanim napadom gostij ni več spremenil, s čimer sta se ekipi razšli z delitvijo točk. Omeniti velja še, da sta ob odsotnosti vseh klubskih vratark, odgovornost med vratnicama prevzeli Maša Vegelj v prvem in Sara Kopatin v drugem polčasu, ter s tem pomagali ekipi po svojih najboljših močeh.

Trener Luka Kompara: “Za nami je živčna tekma, v kateri nikakor nismo uspeli odigrati tako, kot znamo. Kljub premoči na igrišču smo si tekom tekme privoščili preveč tehničnih napak in izgubljenih žog, v zaključkih akcij pa bili premalo kreativni in konkretni. Dejstvo je, da je ta ekipa sposobna in hoče igrati na višjem nivoju, a bomo za to morali v vsako tekmo pristopiti z maksimalno osredotočenostjo in energijo v igri. Kot klub in ekipa smo namreč prerasli čase, ko smo bili lahko zadovoljni z borbenostjo in željo po zmagi, zato je na nas, da se razvijamo naprej v duhu lepe in učinkovite nogometne igre. Glave gor in gremo s trdim delom naprej. Čestitke tudi gostiteljicam za pogumno predstavo.

Pogumno in odločno naprej!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Trbovlje

📅 28. 10. 2023, 11.00

⚔ Trbovlje : Primorje Ajdovščina – 1 : 1 (0 : 0)

⚽ Tanjić

👥 Vegelj M. (V) (Kopatin), Štolfa L., Hvala (Bassanese), Kopatin, Tanjić, Murovec, Coraci Starc (Štolfa B.), Kopatin, Abram, Breščak (Bratina Z.), Velišček