Ajdovske nogometašice do 17 let so na najlepši možen način, z zanesljivo zmago na gostovanju v Kidričevem (0:4), otvorile novo sezono.

Tekmo z domačim Aluminijem, ki je bila sicer odigrana v domala nevzdržnih poletnih vremenskih razmerah, pričele z željo po zmagi, kar pa so vnovčile šele v 25. minuti srečanja, ko je po lepi izmenjavi podaj z Elo Velišček zadela Sara Vegelj. V naslednjih 10 minutah so Hčere burje zadele še dvakrat: najprej je po izvrstni akciji in atraktivni asistenci Vite Mamić svoj prvenec v dresu kadetinj dosegla Ela Velišček, končni izid prvega polčasa pa je nato s svojim drugim zadetkom na tekmi postavila Sara Vegelj.

Drugi del igre se je nadaljeval z napadi Ajdovk, ki pa so povečini ostali neizkoriščeni. V eni izmed samostojnih akcij pa je naposled v polno merila še Ela Abram in tako postavila piko na i lepi ekipni predstavi svoje ekipe, ki se tako z gostovanja pri novinkah v ligi vrača z zasluženimi tremi točkami.

Trener Luka Kompara: “Uvodna tekma nove sezone se je odvila po naših željah in hkrati pričakovanjih, za kar gredo vse pohvale in čestitke celotni ekipi. Dekleta so s kombinatorno igro prišla do pozitivnega rezultata v gosteh pri mladi a talentirani domači ekipi in v težkih igralnih razmerah. Kljub temu, da smo na trenutke igrali preveč neučakano in živčno, pa so igralke dokazale, da lahko s pravo mero samozavesti, kreativnosti, kombinatorike in taktičnega zavedanja igrajo res lep in hkrati učinkovit nogomet. Pred nadaljevanjem prvenstva moramo popraviti in nadgraditi izkoristek številnih priložnosti, ki si jih priigramo tekom tekme, s čimer bomo še dvignili učinkovitost in nivo naše igre.

Svoje prve minute v kadetski konkurenci sta zabeležili Ela Bassanese in Ela Velišček, ki se je obenem veselila tudi prvenca v vrstah kadetinj. Čestitke in še veliko lepih nogometnih trenutkov v ekipi kadetinj vama želimo!

DU17

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠP Aluminij, Kidričevo

📅 26. 08. 2023, 17.00

⚔ Aluminij Kidričevo : Primorje Ajdovščina – 0 : 4 (0 : 3)

⚽⚽ Vegelj

⚽ Velišček

⚽ Abram

👥 Bratina J. (V), Velišček, Štolfa L., Coraci Starc, Vegelj S. (Kalin), Abram (Bratina Z.), Mamič, Mihelj (Bratina Z.) Vegelj M., Hvala (Štolfa B.), Kopatin (Furlan)