Ajdovska dekleta do 15 let so v nedeljo gostovala v Ljubljani pri ekipi Olimpije in domov prinesla nove tri točke (1:3).

Mlade Ajdovke so se v dvoboju z vedno neugodnimi Ljubljančankami nadzorovale potek srečanja, kljub temu pa se je prvi polčas zaključil z začetnih 0:0. V drugi del so bolje krenile Ajdovke in prek Ele Abram prišle do vodstva. Domačinke so rezultat uspele hitro izenačiti, Ajdovke pa so se na to dobro odzvale in prek Ele Velišček in Vite Mamić tekmo obrnile v svojo korist ter tako prišle do nove zaslužene zmage.

Trener, Andi Mamić: “Za nami je še ena trda tekma, kjer so nasprotnice z agresivno in gosto obrambo dobro preprečevale realizacijo naše siceršnje dominacije v posesti žoge. V drugem polčasu smo spremenili našo postavitev v napadu in z večjim deležem uspešnih podaj ustvarili pritisk, katerega rezultat so trije zadetki. Gol smo spet prejeli iz prekinitve po odbiti žogi kar je nujno potrebno popraviti, je pa vseeno potrebno poudariti, da je zelo težko prebijati “bunkerje”, ki jih igrajo proti nam praktično vse ekipe v tej ligi in zato si igralke zaslužijo veliko pohvalo, saj to še zdaleč ni enostavno. Torej poštena zmaga in nove izkušnje za punce, je pa jutri nov dan z novim treningom, v sredo pa nov izziv pred zasluženim počitniškim premorom!”

Čestitke in pogumno naprej!

📸 Casarsa Tinta Foto Studio

DU15

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 22. 10. 2023, 11.00

⚔ Olimpija : Primorje Ajdovščina – 1 : 3 (0 : 0)

⚽ Abram

⚽ Velišček

⚽ Mamić

Jasna Rupnik (V), Lien Coraci Starc, Ula Bratina, Lara Mihelj, Ela Abram (Taja Zorn), Ela Velišček (Veronika Furlan), Julija Murovec (Brina Štolfa), Vita Mamić