Ajdovske članice so zadnjo tretjino prvenstva odprle z visokim porazom proti dvakratnim državnim prvakinjam (13:0).

Hčere burje so še drugič v zadnjem tednu dni gostovale v prestolnici, kjer jih je tokrat pričakala visokoleteča ekipa Olimpije. Ajdovska zasedba je ponovno pogrešala nekaj vidnih članic ekipe, kljub temu pa so se bile gostje odločene pogumno zoperstaviti trenutno vodilni ekipi lige. V prvem polčasu so tako kljub nesporni kvaliteti gostiteljic na trenutke uspešno odbijale napade Ljubljančank, na odmor pa nato vseeno odšle s petimi goli razlike.

Kot že velikokrat do sedaj je Ajdovkam v drugem delu igre pošla sapa in Zmajčice so vedno lažje prihajale do zaključkov akcij, s tem pa tudi do priigranih zadetkov in nenazadnje do več kot zaslužene visoke zmage.

Trener Andi Mamič: “Glede na to, da še v petek nismo vedeli ali bomo sestavili ekipo, je uspeh, da smo spravili pod streho še eno težko bitko z objektivno močnejšim nasprotnikom. Cilj je bil prestati izziv s čim manj “žrtvami”, kar nam je uspelo, v tem smislu, da ni novih poškodb. Z rezultatom samim pa ne bomo nikoli zadovoljni, dokler se pogovarjamo o dvomestnem številu. Puncam čestitam za pokončno držo kljub težkemu porazu.”

Ajdovske članice že v nedeljo čaka nova izjemno zahtevna preizkušnja. V mesto burje prihajajo aktualne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

FOTO: Nataša in Igor Kupljenik MI-PRESS, Sports Photos

SŽNL

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 Ljubljana, ŠP Šiška

📅 27. 03. 2022, 15.00

⚔ Olimpija Ljubljana : Primorje Gaia Naturelle – 13 : 0 (5 : 0)

👥 Stjepanović (V), Breščak (Rumpler), Bizjak, Muratovič, Capuder, Bajec, Fras, Marolt (Kiralj), Ušaj, Ferjančič, Pavlin

/ Bric