+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

V rahlo vetrovni Ajdovščini so Hčere Burje gostile ekipo Olimpije in nasprotnicam ob koncu tekme čestitale za zasluženo visoko zmago (0:10).

V prvem delu prvega polčasa so Ajdovk nudile dostojen odpor favoriziranim gostjam, v minutah pred odhodom na odmor pa preveč popustile, kar so Ljubljančanke s pridom izkoristile ter do polčasa dosegle 6 zadetkov. V nadaljevanju smo spremljali podobno tekmo, v kateri so bile Zmajčice podjetnejše, ves čas pritiskale in iskale zadetek, Ajdovke pa se na drugi strani branile po najboljših močeh in iskale svoje možnosti v maloštevilnih protinapadih. Po enem izmed njih so prišle tudi do lepe priložnosti za zadetek, toda žoga ni hotela v mrežo, Ljubljančanke pa so svojemu izkupičku dodale še 4 zadetke ter zasluženo visoko slavile.

Trener Jan Polanc: “Čestitke dekletom za trud skozi vseh 90 minut. Za nami je težka tekma, kjer smo bili skoraj celotno tekmo pod pritiskom. Žal mi je, da nismo uspeli večkrat zadržati žoge v svojih nogah, saj smo v preveč situacijah odregirali precej panično in žogo brez potrebe izbijali stran od vrat. Ne bi želel preveč dramatizirati, moramo se zavedati, da je kakovostna razlika med ekipama ogromna in je težko pričakovati, da bomo bolj enakovredni v polju. To bom od igralk pričakoval na naslednjih dveh tekmah, ki nas še čakata jeseni, proti Ptuju in Krimu.”

Ajdovke do konca jesenskega dela čakata še dve tekmi, naslednja v soboto pri ekipi Ptuja.

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 19. 11. 2022, 14.00

⚔ Primorje Gaia Naturelle : Olimpija Ljubljana – 0 : 10 (0 : 6)

👥 Stjepanović (V), Dodič, Fras, Ušaj, Bremec, Bajec, Poplašen, Bizjak, Ferjančič (Bajec), Ljubič, Capuder (Kiralj)