+386 40 383 168 info@znkprimorje.si

Ajdovske članice so na domačem igrišču gostile igralke ljubljanske Olimpije, ki so v drugem polčasu demonstrirale svojo moč in zasluženo visoko slavile (0:12).

Hčere burje so se visokoletečim Ljubljančankam v prvem delu igre odlično upirale in si pri tem priigrale tudi nekaj zrelih priložnosti za zadetek. S čvrsto in agresivno igro v obrambi so uspele zaustaviti večino gostujočih napadov ter jim obenem povzročati preglavice tudi na sredini igrišča. Kljub temu so gostje do polčasa zadele trikrat in na odmor odšle z lepo prednostjo. V drugem delu igre je domačinkam pošla sapa, kar so gostje s pridom izkoristile in do konca tekme v mrežo Ajdovk pospravile še devet zadetkov.

Pomočnik trenerja, Luka Kompara: “Pred tekmo z Olimpijo smo si želeli predvsem pravega pristopa, ki bi pokazal, da si želimo kar najbolje zoperstaviti se favorizirani ekipi. Naš cilj je bil igrati z žogo v nogah in se ne zgolj braniti, kljub temu da nam je nasproti stala ekipa z enormnim napadalnim potencialom, pripravljena kaznovati sleherno napako. V prvem delu tekme smo s koncentrirano in agresivno obrambo uspeli omejiti napade gostij ter pri tem s kombinatorno igro prihajati tudi do dokaj ugodnih priložnosti za zaključek. Na žalost nam je v drugem delu igre zmanjkalo energije in odločnosti da bi s tovrstnim pristopom nadaljevali, napake so se vrstile, gostje pa so jih neusmiljeno kaznovale. Tak je nogomet in tudi iz tega se lahko veliko naučimo. Vesel sem, da smo predvsem v prvem polčasu pokazali, da znamo igrati, ter da se tudi po več prejetih zadetkih nismo ustavili v naših poizkusih zadeti vsaj enkrat. Gremo naprej!

Pogumno in odločno naprej!

📸 Casarsa Tinta Photo Studio

SŽNL Triglav zdravje

🏆 Prvenstvena tekma

🏟 ŠC Police, Ajdovščina

📅 03. 09. 2023, 17.00

⚔ Primorje Gaia Naturelle : Olimpija – 0 : 12 (0 : 3)

👥 Stjepanović (V), Markočič, Bizjak (Tanjić), Fras (Jerkič), Dolenšek, Poplašen, Capuder (K), Bremec, Steklačič (Škvorc), Ljubič (Čefarin), Ferjančič